fredag 16 januari 2009

Skola och karaoke

Vi har gått första skoldagen, det gick bra bra. Tyvärr är vi inte i samma tidsgrupp. Jag har förmiddag och Trin har eftermiddag. Det blir nog bra ändå. Jag tror jag vinner, för jag kommer inte sova bort hela förmiddagarna. Fast det vore rätt gött.

Igår var vi på ett kareokeställe här i Warabi. De hade något som kallas för "nomidai", ett tydligen ganska vanligt koncept i Japan. Det går ut på att man betalar en viss summa, i detta fall 2500 yen (ca 250 kr) och får då dricka obegränsat under en tidsperiod. Vår tidsperiod var 21.00 till 05.00. Min slutsats är att nomidai är kul. Trins är att nomidai är livsfarligt och bör undvikas.

Imorgon ska vi åka ut till en liten by som heter Niko. Eller, vi vet inte om den är liten, och definitionen av ordet by är väldigt vag och vad som är litet i Japan kanske är gigantiskt i Sverige. Det ska i varje fall bli kul, hoppas de har god och billig mat. På tal om god och billig mat. Yoshinoya är en snabbmatskedja här i Japan som serverar olika ris-och kötträtter. Det är fanatiskt gott och förhållandevis billigt, så om ni någon gång kommer hit bör ni leta efter deras stora oranga skyltar.

Nu ska vi laga mat, vi har köpt en riskokare som skapar perfekt ris med en enkel knapptryckning. Riktigt najs. Jag vet vad ni tänker. "Men, foton och filmer från karaokekvällen då?!" Vi har på grund av finkänslighet valt att inte publicera något sådant material. Än så länge.

Ha det fint, /Hugin

PS. Om vi inte bloggar på ett par dagar är det för att vi har fullt upp, inte för att vi gått vilse på Shinjuku tunnelbanestation. Don't worry. DS

5 kommentarer:

  1. Alltså kommentaren "fantastiskt gott" om Yoshinoya är väl ändå att ta i. Det är åkej för att vara så billigt men som gourmet kanske det inte är första stället man ska leta sig till i japan om man vill få en kulinarisk upplevelse. Vi fortsätter utforska snabbmatsutbudet, Mos hamburger är najs dom har naturlig färg på sin ost.

    /trin

    SvaraRadera
  2. Jag efterfrågar en recensionslista över snabbmatställen i Tokyo inom en snar framtid!

    Kvalité, pris, utbud, service, lokaler, the usual lot.

    SvaraRadera
  3. haha, asbra affärsidé ju med tanke på att asiater inte är särskilt kända för att tåla mycket alkohol :)

    SvaraRadera
  4. Vad menas med billigt??? Självklart vill vi ju veta prisläget innan vi bokar biljetter! Och förresten vill vi se bilder på de beryktade mobiltelefonerna plus era studentrum! (Det kan aldrid bli för mkt bilder...)

    SvaraRadera
  5. Jaaaaa... Nu kan man väl konstarera att det är SJUKT JÄVLA CPDYRT att åka till Japan om man är svenne. 100 yen för nästan 10 sek, för ett år sedan kostade den ca 5 sek (när vi bokade). Allting är i princip dyrare här än i Sverige nu. Om den blir ännu dyrare kanske vi måste åka hem. Mobilbilder kommer!

    SvaraRadera