söndag 18 januari 2009

Halvvägs till Niko och tillbaka

Igår skulle vi åka till en by som heter Niko och ligger i bergen, fyra timmars bilresa från Warabi. Andrew, en annan av svenskarna här på J&F, har bil så vi tyckte "lika bra". För övrigt är vi rätt många svenskar här nu. 15 stycken! Fyra till och vi är fler än koreanerna! Tyvärr gick det inte som planerat...



(Daniel kunde inte ladda upp filmen men trin fixa biffen (med sina nuvunna skills från Johan) och gjorde filmen från 148mb till 3,5mb så den gick att ladda upp)

De hade inte bara munkar (munken i filmen heter Angel Cream och inhandlades på Mister Donut för 140 yen, Trin tycker dock att de är citat: "asäckliga") där, bland de till synes oändliga mängderna butiker hittade vi ett självspelande piano!



Jaja, säger ni, två polisbilar kan det omöjligen ha kommit för en sån där småsak. Tsst! Säkert har de bättre saker för sig än så. Men nej. Det här är Japan, och de har så mycket folk att det alltid finns folk över. Dessutom är deras offentliga sektor antagligen världens största. Så här såg det ut när vi blev infångade av lagens långa arm.

Här är de i full färd med att diskutera hur man fyller i en rapport för en olycka som knappt ägt rum och som inte lämnat några spår efter sig. Efter att ha mätt bilarna, ritat upp olycksplatsen, förhört både Andrew och den andra (uppenbarligen smått rasistiska) killen, lyckades de äntligen komma fram till nån sorts slutsats. Tydligen satt de och snackade skit om killen som blev påkörd på väg till polisstationen, för att han ringt dem om en sån skitgrej. Han ringde antagligen bara för att vi är gaijins (utlänningar) och han trodde han skulle kunna snuva Andrew på skadestånd. En lite tråkig sak med hela den här historien, förutom att vi inte kom till Niko, är att det tydligen finns en lag som gör det olagligt att orsaka en trafikolycka. Andrew riskerar nu att få böter på 1 000 000 yen, i dagsläget ca. 90 000 svenska kronor. Catherine tycker det är, citat: "hysteriskt roligt" och "väldigt skrämmande" att en sådan lag existerar. En miljon yen är en årslön för många japaner.


Sammanfattningsvis var det en ganska ovärd dag. Men vi lärde oss en del. Eller?



/Huge och lite trin

8 kommentarer:

  1. En fundering.
    Det står POLICE i begriplig skrift på sherifferna. Däremot är det det vanliga myrboet på bilarna. Har dom särskilda poliser för att sy in utlänningar? ;-)

    Ingvar

    SvaraRadera
  2. Hahaha omggg. Fyfan vad surt. Jag ska aldrig råka göra något olagligt här. Känns som man åker in i finkan om man går på fel sida vägen typ.

    /Joel

    SvaraRadera
  3. Vi vet inte, men det skulle inte förvåna oss om det var så. De är smått smygrasistiska överlag.

    Gå på fel sida gatan är nog ingen fara, akta dig bara för att parkera cykeln fel eller röka och gå samtidigt!

    /Hugin

    SvaraRadera
  4. en nolla hit eller dit gör ju inget i vanliga fall men senaste jag kollade låg inte yenen i ett nära 1:1 förhållande med kronan. i övrigt, LOL!

    SvaraRadera
  5. LOL, daniel har skrivigt feeee-eeeel! (Vilket är förståeligt, han är ju sammare)

    Mina damer och herrar det ska naturligtvis stå 90 000 yen. Vi ursäktar detta missöde. Jag ska fixa.

    /trin

    SvaraRadera
  6. Det hade inte blivit fel om inte Catherine stort mig hela tiden nar jag skrev. Forresten behover hon sjalv ova pa kommateringen... Men nu ska vi inte hacka pa varandra, at lite anpan och bli lyckliga.

    /Hugin

    SvaraRadera
  7. vi i frankrike fattar in riktigt. Han riskerar att få böter för att han nästan orsakade en trafikolycka? Eller krockade på riktigt fast bara lite? Aja, trevligt med filmer, fast donkens internet är inte lika vänligt inställd till dem ;) Hoppas ni har det myspys.

    SvaraRadera
  8. Vi "krockade", typ snuddades för det blev inga märken eller så men man såg att lite smuts hade skrapats bort. Bötern får man när man orsakar en olycka i trafiken och det är ju diskutabelt i denna situation eftersom det inte blev några skador så han kommer troligtvis inte behöva betala. Men tänk om man som vanlig småfattig medborgare RÅKAR krocka med någon och måste betala 100 000kr för det. Det är jävligt mycket pengar. Hoppas dom har försäkring som täcker.

    SvaraRadera