fredag 20 februari 2009

"You don't have to be a prostitute"...

...Är titeln på en fett skön låt av Flight of the Conchords. Den spelas i ett avsnitt då pojkarna är så fattiga att Jemaine prövar lyckan som gigolo. Riktigt så lågt behöver inte vi sjunka ännu, även om det är lite knapert. Å andra sidan behöver vi öva innan det riktiga studentlivet börjar i höst. På tal om skolan går den bra. Jag förstår dock inte japanernas tankar kring pedagogik. Kanjin började från början med komplicerade tecken, det är ganska tätt mellan proven (min klass har haft tre prov på en månad) och lärarna pratar som bekant bara japanska. Men det går bra ändå och vi är trots allt i Japan, så vi är glada i alla fall. De efterfrågade inläggen om skolan och ramen kommer, tålamod. (Ni vet vilka jag pratar om... Agnes och Daging!)

I dag är det fint väder så vi tänkte ta en tripp till Ueno-parken och kolla in Zoo:t som de har där. Eftersom det blir allt varmare ska vi nog åka till Ice Cream city med amerikanarna någon dag i veckan. Om det sker på bekostnad av en lektion eller två må det vara hänt. Glass är trots allt en essentiell tegelsten i en turists tillvaro (Ordvits med Ebba Grön-referens^^). Bland planerna för den närmaste framtiden finns även en heldag på vårt lokala onsen. Igår upptäckte vi nämligen att de har en restaurang där. Även det kan vara värt att offra en skoldag för. Döm oss inte.

Dagens youtubetips: Carol Brown av Flight of the Conchords.

Vi vill även hälsa till Johanna som fyller 21 idag! Ett hjärtligt stort grattis!

/Hugin

PS. Jag vill ha Gott & Blandat, Trin vill ha Marabou Amigo. Vår address: J&F House Warabi, 2-5-21 Warabi Kitamachi, Saitama, Tokyo, Japan. DS.

6 kommentarer:

  1. har jag fattat rätt om Daging vill veta saker o ramen? varför är ramen SÅ intressant? Daging, nu får du svara på det.

    SvaraRadera
  2. Japanska. Hur svårt kan det va?
    Sake. Mer behøver man inte kunna.

    SvaraRadera
  3. Maribou Amigo är INTE SÅ GOD. Det är alldeles fr random att det är såna "kryddiga" grejer i choklad. Det känns fel.

    SvaraRadera
  4. Nej, det är en kulinarisk smakupplevelse! Bästa sedan Marabou kokos som dom till min stora besvikelse slutade tillverka :(

    SvaraRadera
  5. http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=puns

    /alex

    SvaraRadera