måndag 2 mars 2009

Yakiniku

Igår var vi på Yakiniku Tabehodai (=buffé, allt-du-kan-äta) 30min gångväg från vårt Guesthouse med Tim. Han och Xander har varit där ett par gånger och brukar tjata om det och man tackar ju inte nej till mat? Vi trodde dock att det endast skule kosta 120kr men det gällde bara lunch på vardagar och på helger gäller middagspriser (200kr) men har man inte ätit på hela dagen och gått i 30 min för att få mat betalar man gladeligen 200 riksdaler.


En populär grej i Japan är att man får laga maten själv vid bordet. Yakiniku innebär egentligen bara att man grillar kött och grönsaker och doppar den i en god sås och äter tillsammans med ris. Så det fanns en massa färdigskuret rått kött och färska grönsaker som man plockade på sig och grillade själv på bordet. Det fanns även sushi, tempura, andra smårätter, nudlar, efterätter i form av bakelser, kuglass, mjukglass, frukt, chokladdoppad frukt och kakor. Man kunde även göra egna crepes och sockervadd (!).


Jag grillade ananasbitar och åt med mjukglass. Efter all mat var vi ganska nöjda.


Vi kanske blev kvar där i ca 3,5 timmar. Men det berodde också mycket på att man inte pallar gå hela vägen hem när man är helt proppfull.

Vi fick beundrare, speciellt Tim. Vi tror det var för att vi var så coola på TV förra veckan och att han hade sett Tims intervju i Warabis lokaltidning.



/trin

3 kommentarer:

  1. haha, baby´s first gaijin

    SvaraRadera
  2. You say Yakiniku, I say Yakineko. Du-du-diiish.

    SvaraRadera
  3. sweet! jag vill också göra crepes och det! mer bilder på mat!! haha

    SvaraRadera